Vandrarhemmet ligger 50 meter från vattnet och bedrivs i f d Siknäs skola och har med sitt läge en härlig bykänsla. Vid viken, bredvid Vandrarhemmet, i Gävundasjön har vi en stor handikappanpassad brygga med slogbod där kan man grilla eller bara sitta och njuta av omgivningen. På vår veranda kan man äta sin mat eller grilla. På gården finns en fotbollsplan där man t ex kan spela boll, boule eller badminton. En darttavla finns om man vill kasta pil.
Det finns goda möjligheter till fiske i omgivningen, fiskekort behövs och kan beställas vid bokning. Siktjärn ligger ca 200 meter bort med så kallat ”Put and take” fiske med inplanterad öring. I Gävundasjön, som ligger 50 meter från Vandrarhemmet, kan man fiska bl a gädda, aborre och öring. Bad finns i byn Gävunda som ligger på andra sidan bron, dit är det ca 500 meter eller vid rastplatsen vid Siktjärn ca 200 meter från Vandrarhemmet. Vi har även ett samarbete med Vansbro Äventyr som erbjuder möjlighet till att hyra Dressin, för mer information om priser se deras hemsida.
Vill man ut i skogen finns det gott om stigar att vandra på och vill man motionera finns även ett elljusspår som vintertid spåras för längdskidåkning.
På kvällen kan man koppla av och umgås i Allrummet där det finns en TV, Pingisbord och lite familjespel.
Geografiskt är Vandrarhemmet beläget vid Inlandsvägen, väg 26, mitt i mellan Vansbro Malung och Mora.

Vi kan nu även erbjuda camping I naturlig miljö ungefär 500 meter från Vandrarhemmet vid sjön Siktjärn. Det är en naturcamping med en liten sandstrand. Där finns nu även 2 ”utedass” och soptunnor för hushållssopor. Plats för husbilar och husvagnar finns på båda sidor om väg 26.